Комеморација за актерот Мите Грозданов во Драмски

Драмски театар-Скопје денеска (вторник, 27 ноември) од 10 часот ќе одржи комеморативна седница за актерот Мите Грозданов, кому овој театар му беше матична сцена

Read more

Стартува 13-ти интернационален фестивал на монодрама во Битола

Со 12 изведби од 4 до 8 мај, во Битола ќе се одржи 13-то издание на Интернационалниот фестивал на монодрамата. Питер Тејт од Велика

Read more