Концерт на камерниот хор на Еврејската заедница во Македонија на Бит Фест

Вечерва (недела, 7 јули) на програмата на битолското културно лето Бит Фест ќе можете да ги проследите следните настани:   20.30 часот Концертна сала

Read more

БИТ ФЕСТ: изложба, концерт на народна музика и промоција на музички албум

Во Магаза вечер (четврток, 12 јули) ќе биде отворена изложба на Панде Петровски, на Хераклеја е закажан концертот „Изворно од Mакедoнија“, а на Тумбе

Read more

Изложба на фотографии од Сашо Ристевски на тема: БИТ ФЕСТ 2011

Изложбата ќе биде отворена денес (сабота, 27 август 2011 година), на денот на свеченото затворање на Битолското културно лето во 20:30 часот во Галерија

Read more

Среда (24 август) на програмата на Бит Фест

Денес, (среда, 24 август 2011 година), во 20:00 часот во изложбениот салон на Центар за култура – Битола, ќе биде отворена изложбата „Граници без

Read more

„Мирно лето“ на Бит Фест

,,Мирно лето” на Бит Фест –  12 август 2011, петок – филмска вечер во чест на Димитрие Османли – полувековен јубилеј на македонскиот игран

Read more

Бит Фест во чест на Јонче Христовски

Во среда (10 август 2011 година) со почеток во 21:00 часот, програмскиот дел на БИТ ФЕСТ нуди избор на два интересни настани: 21:00 часот

Read more

Утре започнува 6-тото издание на АКТО

Шестото издание на Фестивалот за современи уметности АКТО започнува во четврток на 11 – ти август со перформанс на уметникот Зоран Попоски. Насловен како

Read more

Програма на Бит Фест – вторник (9 август)

Денес (вторник, 9 август), на програмата на Бит Фест – Битола, ќе може да проследите: – 19:00 часот Пред стара турска куќа – Магаза

Read more