Откриена нова базилика во Хераклеја

Археолозите од националната установа Завод и Музеј во Битола открија нова базилика во западниот дел од античкиот локалитет Хераклеја Линкестис. Базиликата се наоѓа во

Read more

Горан Бреговиќ го проследија 3000 гледачи на Хераклеа

Во рамките на Битолското културно лето БИТ ФЕСТ, викендов во амфитеатарот на античкиот локалитет Хераклеја во Битола, во исклучителна атмосфера исполнета со над 3000

Read more

Започнува годинешниот Бит Фест

Свеченото oтворање на шестото издание на Битолскиот Фестивал – БИТ ФЕСТ – 2011 година, поради временски причини, ќе се одржи во Големата Сала при

Read more