СВП денес ќе го соопшти добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“

Добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2018 година на 57. Струшки вечери на поезијата ќе биде соопштен денеска на прес-конференција. Наградата се доделува за

Read more

Промовирана книгата „Затворањето и смртта на браќата Миладиновци“

Денеска (6 март, среда) во Националната установа Домот на културата „Браќа Миладиновци” во Струга, беше претставена книгата „Затворањето и смртта на браќата Миладиновци“ од

Read more

Цвеќе пред Спомен-домот на браќа Миладиновци во Струга

Делегации на Општина Струга и на Фестивалот „Струшки вечери позијата“ утрово пред Спомен-домот на браќата Миладиновци во Струга, положија свежо цвеќе  во знак на

Read more