Утре започуваат „Илинденски денови“ во Битола

Утре, (петок, 29 јули 2011 година) започнува 41. издание на  Фестивалот за народни песни и игри „Илинденски денови “. На првиот фестивалски ден во

Read more

Ансамблот „Јонче Христовски“ награден во Турција

Ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски“ – Скопје на Меѓународниот фолклорен фестивал “Sisli culture and art festival” кој што се одржа од

Read more

Детскиот фолклорен ансамбл Валандово со свој гала концерт

Најмасовната детска организација во југоисточниот дел од Македонија, Детскиот фолклорен ансамбл при Домот на културата

Read more