„Жената – симбол и инспирација“ во Гевгелија

Во рамките на проектот „Гевгелија – Град на културата 2011 година“, денес (среда, 20 јули 2011 година) ќе се одржи  изложба „Жената – симбол

Read more

Започнува годинешниот Бит Фест

Свеченото oтворање на шестото издание на Битолскиот Фестивал – БИТ ФЕСТ – 2011 година, поради временски причини, ќе се одржи во Големата Сала при

Read more

Детскиот фолклорен ансамбл Валандово со свој гала концерт

Најмасовната детска организација во југоисточниот дел од Македонија, Детскиот фолклорен ансамбл при Домот на културата

Read more