Валандово е „Град на културата“ за 2022 година

Општина Валандово оваа година ќе биде организатор на манифестацијата „Град на културата“, одлучи комисијата по распишаниот Конкурс на Министерството за култура. На Конкурсот беа

Read more

Организирана посета на локалитетот „Исар – Марвинци“

Денеска (недела, 10.03.2013 година) од 10 до 14 часот организирана е посета на археолошкиот локалитет “ Исар – Марвинци “  кој се наоѓа 7

Read more

Детскиот фолклорен ансамбл Валандово со свој гала концерт

Најмасовната детска организација во југоисточниот дел од Македонија, Детскиот фолклорен ансамбл при Домот на културата

Read more