Тековни културни настани во Кавадарци

Богата културна недела во Кавадарци, во организација на локалниот Дом на културата. Доколку се во можност

Read more

Промовиран „Кавадаречкиот историски речник“

Во Кавадарци денеска беше промовиран „Кавадаречкиот историски речник“ дело на Петре Камчевски, со што е одбележан и двоен јубилеј

Read more