Промоција на книгата „Дијалектите на македонскиот јазик како нематеријално културно наследство – стручно-правни аспекти“ на Александар Јорданоски

Промоција на книгата „Дијалектите на македонскиот јазик како нематеријално културно наследство – стручно-правни аспекти“ на м-р Александар Јорданоски на 5 октомври 2022 (среда), од

Read more

Прва поема „напишана“ од вештачка интелигенција, според стилот на Стефан Марковски

Објавена „Алгоритмеа“, прва поема „напишана“ од вештачка интелигенција, според стилот на Стефан Марковски… Деновиве од печат излезе „Алгоритмеа: Евлогија за дигиталните богови“, прва поема

Read more

Промоција на романот „Уништување” на Moџо Килингтон

Moџо Килингтон ќе го промовира својот нов роман „Уништување” во Literatura.mk Superstore во „Скопје сити мол” Новата книга на Божидар Божиновски, познат како Moџо

Read more

„Студентски саем на книгата“ во НУБ „Св. Климент Охридски“

Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје од денеска до 15 октомври oрганизира „Студентски саем на книгата“. На саемот ќе може да

Read more

Промоција на романот „Равенка на стравот“ од Верица Мукоска на Саемoт на книга

Промоцијата на романот „Равенка на стравот“ од Верица Мукоска е закажана за 12.09 (недела) во 13 часот на Саемот на книга во Скопје.Промотор на

Read more

Промоција на книгата „Се што знам за животот“ на Тихомир Јанчовски

Книгата „Се што знам за животот“ на Тихомир Јанчовски е дневник, прозно дело, кое низ субјективна перспектива на авторот ги задржува и јазички презентира

Read more

Нова книга од Ристо Лазаров „Лилјаци“

Во издание на „Везилка 2011“, а без никаква поддршка на Министерството за култура, излезе од печат најновата книга на македонскиот поет Ристо Лазаров „Лилјаци“.

Read more

Антологијата „Игропис“ сo 22 македонски поети во неа

Од печат излезе Антологијата „Игропис“ во издание на Здружението за развој и едукација на културата и уметноста Фуснота. Приредувач на книгата е Драгана Евтимова,

Read more

Излезе од печат „Историјата и нејзините лажговци“ од Стефан Влахов Мицов

„Матица македонска“ ја објави книгата „Историјата и нејзините лажговци“ од проф. д-р Стефан Влахов Мицов, за која соопшти дека е „шокантна алтернатива на историјата

Read more

Онлајн промоција на книгата „Како ти и јас“ на Тони Манџуковски – Манџук

Онлајн промоција на книгата “…Kao ti i ja… / Како ти и јас / …Like you and me…” Локација: Тесла бар ONLINE ПРОМОЦИЈА НА

Read more