Оригиналниот и единствен визуелно-театарски спектакл „Нож“ представен пред битолчани

На 23-ти октомври 2022, во кино „Манаки“, битолчани имаа можност да го проследат визуелниот – театарски спектакл „Нож“, работен според оригиналниот драмски еп „Нож“

Read more

Драмскиот еп „Нож“ е новото книжевно дело на Зоран Пејковски

Неодамна од печат излезе драмскиот еп „Нож“, на македонскиот драмски писател Зоран Пејковски, кој ни ја дава реалната слика за познатата битка на „Ножот“

Read more