Промоција на романот „Засолниште во времето“ на Георги Господинов

По фантастичниот интернационален успех со романот „Засолниште во времето“, по многуте гостувања и промоции ширум Европа, Георги Господинов, на радост на бројните читатели. Промоцијата

Read more

Вистинските писатели веруваат во културна размена, а не во псевдоисторија

Јас, не познавам ниту еден бугарски писател кој одбил да биде преведен на македонски. Ниту пак некој од македонските писатели рекол: „Не сакам да

Read more

Промоција на новата книга „Сите наши тела“ на бугарскиот автор Георги Господинов

Утре (02.04., вторник) од печат излегува најновата книга од реномираниот бугарски писател Георги Господинов, збирката раскази „Сите наши тела“. Преводот од бугарски јазик е

Read more

Георги Господинов: Тагата ја обзела цела Европа

Долго време балканските литератури не се гледаа меѓу себе. Личеа на партнери кои се развеле, или на луѓе кои претхoдната вечер се испијаниле, а

Read more