Промоција на сликовницата „Страшна ноќ“ во КИЦ

На 21 октомври (петок), со почеток од 18 часот, во Културно Информативниот центар – КИЦ Скопје, ќе се одржи промоцијата на сликовницата „Страшна ноќ“

Read more

За „Роман на годината 2018“ конкурираат 36 романи

Триесет и шест романи се пријавени на 20-тиот конкурс за наградата „Роман на годината 2018“, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на

Read more

Изложба на дела од Славко Јаневски и Томе Серафимовски

Масла на платно од Славко Јаневски и скулптури во бронза од Томе Серафимовски ќе бидат претставени на изложбата која вечерва (вторник, 2 октормври) со

Read more