Промоција на романот „Засолниште во времето“ на Георги Господинов

По фантастичниот интернационален успех со романот „Засолниште во времето“, по многуте гостувања и промоции ширум Европа, Георги Господинов, на радост на бројните читатели. Промоцијата

Read more

„Мрежата на Мамли“ – нов роман од Блаже Миневски

„Матица македонска“ го објави новиот роман на Блаже Миневски, насловен „Мрежата на Мамли“. Во своето најамбициозно дело, познатиот писател ги отсликува судбинските мигови и

Read more

Промоција на „Маџун“ на академик Влада Урошевиќ

На 24.01.2019 (четврток), со почеток од 19 часот, во Кино Култура, ќе се одржи промоција на најновиот роман „Маџун“ на еден од најзначајните македонски

Read more

Објавен романот „Доктор Глас“ од шведскиот писател Јалмар Седерберг

„Македоника литера“ од Скопје, деновиве го објави романот „Доктор Глас“ од шведскиот писател Јалмар Седерберг, во превод од шведски јазик на Ивица Челиковиќ. Во

Read more

„Фото синтеза“ нов роман од Игор Анѓелков

Промоцијата на романот „Фото синтеза“ на Игор Анѓелков, ќе се одржи утре ( 6 април 2013, сабота) точно напладне во книжарницата “ИЛИ-ИЛИ”. Се работи

Read more

Романот „Мисија“ од Миле Костов победи на конкурсот на „Ѓурѓа“

Романот „Мисија“ од Миле Kостов е победник на конкурсот на издавачката куќа „Ѓурѓа“ за најдобар необјавен роман во минатата година. Селекторот академик Kатица Ќулавкова

Read more

Промоција на книга од Плевнеш во Белград

Денеска (петок, 28 декември, 2012) во Клубот на писатели на Србија, ќе се промовира романот „Осмото светско чудо“ на македонскиот писател Јордан Плевнеш. Романот

Read more

Крај-пат на Игор Анѓелков во издание на Или-Или

Писателот Игор Анѓелков го издаде својот роман – првенец, насловен „Крај – пат“, во издание на издавачката куќа Или – Или, која оваа година

Read more