Оригиналниот и единствен визуелно-театарски спектакл „Нож“ представен пред битолчани

На 23-ти октомври 2022, во кино „Манаки“, битолчани имаа можност да го проследат визуелниот – театарски спектакл „Нож“, работен според оригиналниот драмски еп „Нож“

Read more

Рубенс Муратовски актер на годината во избор на „Дневник“

Дневниот весник „Дневник“ го избра Рубенс Муратовски за актер на годината за 2011 година, за улогата на кралот Агамемнон во претставата „Геноцид 21“ во

Read more