Отворена реновираната галерија на МКЦ

Вчера (18 јануари, 2013 година, петок), по повод манифестацијата „Роденденот..“ во МКЦ беше  отворена изложбата на дела од трите генерации ликовни уметници на семејството

Read more

Kнижевна вечер со Виктор Јованоски

Книжевна вечер со Виктор Јованоски, насловена „Ноќ на спомени и воздишки“- Prosimetrum, преднајава на една идна книга. Ќе се одржи на денес, 26.04.2011( вторник),

Read more

Изложба на Саритa Конеска во МКЦ

Во галеријата на Младинскиот културен центар (МКЦ), на 17 март 2011 година (четврток), во 20:00 часот, ќе биде отворена прва самостојна изложба на Сарита

Read more

Изложба „Македонски фолклор“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија (објект Мала станица) на 15-та март 2011 година (вторник) со почеток во 20.00 часот, ќе биде отворена изложба на

Read more

Balkan Hip-Hop Fest Vol.1 низ слики

Една слика, милион зборови. Уживајте во атмосферата нив нашиот објектив. Вечер за паметење, која долго ќе се памти. Скопје во саботата живееше со звуците

Read more

Годишна изложба на Македонската карикатура

Македонската карикатура полека го враќа својот сјај, а ОСТЕН покрај организацијата на „38-та Светска галерија на уметноста на хартија – Карикатура 2010“ од оваа

Read more