Фестивалот „Денови на комедија“ со поддршка од Министерството за култура

Кумановскиот центар за култура „Трајко Прокопиев“ како организатор на меѓународниот фестивал „Денови на комедија“ доби 600.000 денари за одржување на годинешното 22 издание на

Read more

Стефан Соколовски: Сакам да ги прикажам разликите меѓу приватниот и јавниот живот на познатите

Стефан Соколовски е роден 1997 година во Куманово, е самостоен македонски фотограф кој се занимава со модна и уметничка фотографија. Со фотографија се занимава

Read more

Изложба „Женски приказни“ нa Андријана Мациев

На 03.12.2018 (понеделник) со почеток во 19:30 часот во Изложбениот салон на Уметничката галерија при НУ – Куманово ќе биде отворена самостојна изложба, под

Read more

Изложба „Female fish“ од Мирослав Величковски

Во Изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, денеска (четврток, 22 октомври) во 19.30 часот ќе биде отворена изложбата на слики

Read more

Возобновување на „Поткозјачки литературни средби“

Во петок, 26 октомври, во 19.00 часот во Занатскиот дом во Куманово ќе се возобнови манифестацијата „Поткозјачки литературни средби“. Настапуваат писатели од Скопје и

Read more

Кумановскиот Музеј со повик за учество на „Кумановски ликовни уметници“

НУ Музеј Куманово објави јавен повик до академските ликовни уметници од општината за учество на изложбата „Кумановски ликовни уметници”, која ќе биде поставена на

Read more

Изложба “Landscapes” на Ангелина Поповска

Денес (петок, 14.09.2018) со почеток во 20:00 часот во Изложбениот салон на Уметничката галерија при НУ – Куманово ќе биде отворена самостојна изложба, под

Read more

Фестивал „Кumanovo hangout music festival“ во Куманово

„Институт за наука уметност култура и спорт“ и The Yard Lounge Bar Куманово се организатори на фестивалот „Кumanovo hangout music festival“ , кој ќе

Read more

Заврши 16-тата по ред ликовна колонија „Карпино“

Заврши 16-тата Меѓународната ликовна колонија „Карпино“ на која учествуваа 14 уметници од Германија, Украина, Србија, Бугарија, БиХ и од Македонија, кои твореа една недела

Read more

Четиринаесетти Меѓународен тамбурашки фестивал во Куманово

На градскиот плоштад во Куманово од четврток до сабота 14-ти пат ќе се одржи Меѓународниот тамбурашки фестивал. На трите фестивалски вечери ќе настапат познати

Read more