Биенална изложба на „Ликовната колонија Галичник“ во Мала станица

Биеналната изложба на 31та и 32та сесија на Ликовната колонија Галичник ќе се отвори на 9.11.2021  (вторник) во Националната галерија на Македонија, објект Мала

Read more

„Влијанијата на Париската школа врз основоположниците на македонската модерна уметност“ од колекцијата на Националната галерија на Македонија во Париз

Изложба во Амбасадата на Република Македонија во Република Франција денес (вторник, 10 декември) во 18:30 часот… Париска школа е назив за сите уметници кои

Read more

Изложба „Мустаќлии“ во Националната галерија на Македонија

Во чест на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи

Read more

Јубилејна изложба – 30 години Ликовна колонија Галичник

На 9 октомври, 2019 година (среда) во 20.00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Мултимедијален центар Мала станица ќе биде отворена јубилејна изложба

Read more

Јубилејна 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник

Во тек е јубилејната 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник, која започна на 15 август 2019 година, а која ќе трае до 22 август. На

Read more

Отворен повик да бидете дел од проектот на уметникот Петре Николоски

Националната галерија на Македонија во рамки на овогодинешната програма ја организира изложбата на Петре Николоски насловена “БЕСКОНЕЧНОСТ“ (Infinity) која ќе се отвори на 27

Read more

Отворена изложбата „Фемиграции“ во Велес

Во Велес отворена тематската изложба „Фемиграции“ – уметност за правата на бегалците. Изложбата е организирана според проект на УСАИД за заштита на правата на

Read more

Започнува 29-та Меѓународна ликовна колонија Галичник

Почнувајќи од 15.08.2018 година (среда), ќе започне традиционалната 29-та Меѓународна ликовна колонија – Галичник, која ќе се одржи во срцето на Мијачијата, село Галичник.

Read more

Life Action/Game Action 2 во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, вечерва (вторник, 25 декември), во 20:00 часот ќе се отвори изложбата Life Action/Game Action 2, кураторски

Read more

Изложба „Македонски фолклор“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија (објект Мала станица) на 15-та март 2011 година (вторник) со почеток во 20.00 часот, ќе биде отворена изложба на

Read more