„Остен биенале на цртеж Скопје 2020“ завршни настани во Мала станица

Од денес, 18 февруари до 18 март 2021 (секој ден, освен понеделник, од 10-18 часот), во Националната галерија на Македонија – мултимедијален центар „Мала

Read more

Прес во галеријата Остен

Галеријата Остен Ве поканува на прес – конференцијата по повод премиерно организирање на уметничка рута во центарот на Скопје – Арт рутата ЕВРОПА во

Read more

Дар Мар со Првоаприлска порака

Првоаприлско обраќање до Македонската и меѓународната јавност на изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА ХА ХА!“, во Остен галерија на 1 Април – Ден на шегата, од

Read more

Прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА,ХА,ХА!“

Во галеријата Остен, на 31 март 2011 г. (четврток) во 12 часот, ќе се одржи прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА, ХА , ХА!“

Read more

Годишна изложба на Македонската карикатура

Македонската карикатура полека го враќа својот сјај, а ОСТЕН покрај организацијата на „38-та Светска галерија на уметноста на хартија – Карикатура 2010“ од оваа

Read more

Остен утре ја отвара 38-та Светска галерија на уметноста на хартија

Свеченото отварање на 38-та Светска галерија на уметноста на хартија – Цртеж 2010, ќе се случи утревечер (четврток, 16.12.10) во 20.20 часот,

Read more