Биенална изложба на „Ликовната колонија Галичник“ во Мала станица

Биеналната изложба на 31та и 32та сесија на Ликовната колонија Галичник ќе се отвори на 9.11.2021  (вторник) во Националната галерија на Македонија, објект Мала

Read more

Ликовна работилница „Преспански ликовни мотиви“

Ликовни уметници – аматери од Преспанскиот регион ќе учествуваат на дводневната ликовна работилница насловена „Преспански ликовни мотиви“ што на 12 и 13 септември, ќе

Read more

Десет уметници на 13-тата Меѓународна ликовна колонија „Скопје“

Десет ликовни уметници, по пет од државава и од странство, учествуваат на 13-тата Меѓународна ликовна колонија „Скопје“, која што се одржува во хотел Арка

Read more

Графичари од регионот ќе творат во Богданци

Започна графичката работилница насловена „Софија“, на која учествуваат 17 млади талентирани графичари од Македонија и од регионот. Работилницата ќе трае до 1 септември, а

Read more

Во Велес започна стрип колонијата „ВЕЛЕС 2018“

Во организација на Стрип центарот на Македонија-Велес во Велес започна првата стрип колонија во Македонија насловена „Велес 2018“, која ќе трае до сабота, а

Read more

Почнува Меѓународната струмичка ликовна колонија

Во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица вечер ќе почне 55 издание на Меѓународната струмичка ликовна колонија. На колонијата ќе земат учество 15 уметници од

Read more

Отворена ликовната колонија „Дебрца 2018“

Во селото Белчишта синоќа беше отворена Меѓународната ликовна колонија „Дебрца 2018“, една од најстарите манифестации од тој ви во земјата. –  Дебрца е непресушен

Read more

Заврши ликовната колонија „Михајлово“

Во петокот (29 август 2014) со неофицијална изложба на настанатите дела заврши Меѓународната ликовна колонија “Михајлово 2014“. Колонијата, чии почетоци датираат од 1996 година,

Read more

Заврши Кочанската ликовна колонија

Во саботата (1 септември, 2012 година) во манастирот Свети Пантелејмон кај Кочани, заврши ликовната колонија „Свети Пантелејмон“. Крајот на колонијата беше означен со мала

Read more

Изложени делата од ликовната колонија Галичник од период 2009 – 2011

Утре (вторник, 22.05.2012 година), со почеток во 20:00 часот во Мултимедијалниот центар Мала станица ќе биде отворена традиционалната изложба на сесиите на ликовната колонија

Read more