Пословици и поговорки од Ресенско

Народна филозофија преку Пословици и поговорки од Ресенско, од записите на Трајко Доревски… Ако е благ медот и прстите да си ј изејме?! Ако

Read more

Ликовна работилница „Преспански ликовни мотиви“

Ликовни уметници – аматери од Преспанскиот регион ќе учествуваат на дводневната ликовна работилница насловена „Преспански ликовни мотиви“ што на 12 и 13 септември, ќе

Read more

Фестивалот „Актерот на Европа“се одржа по 16-ти пат во Ресен

Меѓународниот театарски фестивал „Актерот на Европа“, што годинава се одржа по 16-ти пат во Ресен предизвика огромно внимание во културната и општествена јавност не

Read more

Доделени наградите „Актерот на Европа 2018“

На 11 јули, во ресенскиот  Сарај, со доделувањето на наградите заврши 16-то издание на Интернационалниот театарски фестивал Актерот на Европа. Оваа година престижната награда

Read more

Заврши фестивалот „Актерот на Европа“

Синоќа (11 Јули 2014), во прекрасниот амбиент на ресенскиот Сарај, со изведба на претставата “Вејка на Ветерот” од Коле Чашуле, во режија на Ирена

Read more

Аудиција за статисти во најновиот филм на Митриќески

Денеска (26 април, петок) во Домот на култура „Драги Тозија“ во Ресен од 12:00 часот на пладне, па се до 19 часот ќе се

Read more

Предновогодишна програма на Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен

По повод новогодишните празници, Домот на културата „Драги Тозија“ Ресен организира богата програма во која што ќе бидат опфатени следниве настани:   Понеделник 26.12.2011

Read more

Предновогодишен концерт во Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ од Ресен е организатор на предновогодишниот концерт што ќе се одржи во Ресен, на 21 декември, со почеток во

Read more