Изложба „Увертира кон македонскиот стрип“

 Денес (26 октомври, вторник), со почеток во 17:30 часот во НУ – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип ќе биде отворена изложбата „Увертира кон

Read more

Објавена книгата „Визуелна хроника на македонскиот стрип: 2000-2007“

Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес, со поддршка од Министерството за култура, деновиве го објави вториот том на „Визуелна хроника на македонскиот

Read more

Излезе од печат „Стрип Алманах“ бр. 4

Во издание на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес, а со поддршка од министерството за култура, деновиве од печат излезе четвртиот број

Read more

Македонски автор застапен во српскиот стрип-магазин „Рас комик“

Неодамна, во издание на Клубот на ликовни уметници, Канцеларијата за млади и Центарот за култура од Рашка, од печат излезе шестиот број на стрип-магазинот

Read more

Педесет години Алан Форд

Педесет години Алан Форд – Подобро нечесно бегање отколку чесен пораз… Стрипот Алан Форд слави педесетти роденден. Половина век откако ТНТ групата од цвеќарницата

Read more

Наградени на меѓународниот стрип конкурс „Велес 2018“

Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес ги објави имињата на победниците на меѓународниот стрип конкурс, кои ќе бидат врачени на 16-от по

Read more

Се одржа првата стрип колонија „ВЕЛЕС 2018“

Во организација на Стрип центарот на Македонија-Велес во средношколскиот дом „Лазар Лазаревски“ од 21-26 август се одржа првата стрип колонија во Велес, насловена „Велес

Read more

Во Велес започна стрип колонијата „ВЕЛЕС 2018“

Во организација на Стрип центарот на Македонија-Велес во Велес започна првата стрип колонија во Македонија насловена „Велес 2018“, која ќе трае до сабота, а

Read more