Фестивалот „Џифони патува“ два дена во Струмица

По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолжува патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија насловен „Џифони патува“. На 14

Read more

Почнува Меѓународната струмичка ликовна колонија

Во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица вечер ќе почне 55 издание на Меѓународната струмичка ликовна колонија. На колонијата ќе земат учество 15 уметници од

Read more