Свадбени обичаи од Дебарца

Свадбите во Дебарца се прават најчесто во есен по Петковден, откако ќе завршат полските работи, или во зима во мрсниците, меѓу Божик и Месни

Read more

Отворена ликовната колонија „Дебрца 2018“

Во селото Белчишта синоќа беше отворена Меѓународната ликовна колонија „Дебрца 2018“, една од најстарите манифестации од тој ви во земјата. –  Дебрца е непресушен

Read more