Изложба „Скопска градска општина“ во Музеј на град Скопје

Низ 22 паноа и околу 300 документи и фотографии, претставен е периодот од крајот на 19. век, кога функционирала Скопската Турска Општина, потоа Градското

Read more

Трибина-изложба за Јосиф Михаиловиќ, творецот на модерното Скопје

Во Музеј на Град Скопје вечерва (петок, 15 ноември, 19 часот) ќе се одржи трибина-изложба посветена на човекот кој се смета за основоположник на

Read more

Музеј на Град Скопје со изложба во Нови Сад за 70 години постоење

Со изложбата „Скопската тврдина – симбол на градот“ Музејот на град Скопје, по повод 70 години од своето постоење ќе гостува во Музејот на

Read more

Меѓународна ликовна колонија „СКОПЈЕ” по 14-ти пат

Во хотел „Арка“ утре (20.08, вторник) утре ќе биде отворена 14. Меѓународна ликовна колонија „СКОПЈЕ”, која ќе трае до 30-ти август. 14. МЛК „Скопје”

Read more

Македонскиот павилјон „Оваа зграда зборува (на) вистина” добитник на „Златна Трига“ на Прашкото квадриенале 2019

Македонскиот павилјон со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019

Read more

Изложба „Икони од музеј на град Скопје“

На 23 април, вторник, во 20 часот, во просториите на ЈУ Музеј на град Скопје ќе се отвори изложбата Икони од музеј на град

Read more

Изложба „Портали“ во МГС за Европскиот ден на уметничка креативност

Со изложбата „Портали“ Град Скопје ќе го одбележи Европскиот ден на уметничка креативност, како дел од проектот CreArt (Мрежа на градови за уметничко творештво).

Read more

Концерт на трио „Интерарт”

Концерт на трио „Интерарт” како дел од „Есенски музички свечености 2018″ во Музеј на Град Скопје, вечерва (петок, 16 ноември) од 20 часот …

Read more

„Ослободување“ мултимедија проект на Милена Атанасова

Во Музеј на Град Скопје (МГС) вечерва (среда, 14 ноември) ќе биде отворена изложба „Ослободување“ – мултимедијален проект на Милена Атанасова во кој низ

Read more

Изложба на Станимир Неделковски „Регистратура: актуелни состојби – инакви значења“

Изложбата ќе се отвори во понеделник (12. 11. 2018) со почеток во 20:00 часот, во Музеј на град Скопје… Изложба на 50 фотографии кои

Read more