Состанок на Форумот на словенски култури во Словенија

Mинистерката за култура Елизабета Канческа-Милевска на состанокот на Форумот на словенски култури, кој денеска (среда, 10 април) се одржа во Брдо крај Крањ (Словенија),

Read more

Инфо-ден посветен на програмата „Култура 2007–2013“

Во организација на одделението Културно- контактна точка (ККТ) при Министерството за култура на Република Македонија, на 30 мај 2011 година (понеделник ), во 11:30

Read more

Стариот театар во Струмица ќе се реконструира

Министерот  за култура, Елизабета Канческа – Милевска, денеска (27.5.2011 година) во 17:30 часот во Струмицаќе го посети објектот на стариот театар во овој град,

Read more

Канческа – Милевска во посета на локација на „Балканот не е мртов“

Mинистерот за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа – Милевска, на 28.5.2011 година (сабота) во 11 часот на Скопскиот саем (влез на 5 хала)

Read more

Спомен куќата на Тоше Проески низ слики

Во објектот се поставени над 350 автентични експонати, молитвеник, две восочни фигури како и реплики на неговото студио и собата во која творел, заедно

Read more

„110 години од раѓањето на Личеноски“ низ слика

Пред десетина дена во Даут-пашиниот амам, кој е во склопот на НУ Национална галерија на Македонија, се случи исклучително важен настан за македонската култура.

Read more

Доајените на македонската култура, низ слика

Вчера по повод јубилејот „20 години независна Република Македонија“, министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска во чест на доајените на македонската култура приреди

Read more