Изложба на учениците од ДСУПУ „Лазар Личеноски“

Утревечер,  7 јуни 2011 година (вторник) во објектот Чифте амам, ао почеток во во 19:00 часот ќе се отвори завршната изложба на дела од

Read more

Од снимањето на „Балканот не е мртов“

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска вчера (28 мај 2011 година), ја посети екипата која од 24 мај во две хали на Скопскиот саем, кои

Read more

Инфо-ден посветен на програмата „Култура 2007–2013“

Во организација на одделението Културно- контактна точка (ККТ) при Министерството за култура на Република Македонија, на 30 мај 2011 година (понеделник ), во 11:30

Read more