Стариот театар во Струмица ќе се реконструира

Министерот  за култура, Елизабета Канческа – Милевска, денеска (27.5.2011 година) во 17:30 часот во Струмицаќе го посети објектот на стариот театар во овој град, кој во 2001 година беше опожарен, а годинава, со обезбедени средства од буџетот на Министерството за култура, ќе биде реконструиран.

 

 

You May Also Like