Состанок на Форумот на словенски култури во Словенија

Mинистерката за култура Елизабета Канческа-Милевска на состанокот на Форумот на словенски култури, кој денеска (среда, 10 април) се одржа во Брдо крај Крањ (Словенија),

Read more

Канческа-Милевска оствари средба со генералниот директор на УНЕСКО Ирина Бокова

Министерот  за култура и претседател на Националната комисија на УНЕСКО, Елизабета Канческа-Милевска денеска (недела, 28 август 2011 година) во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид

Read more

Генералниот директор на УНЕСКО во официјална посета на Македонија

По повод златниот јубилеј на реномираната поетска манифестација „Струшки вечери на поезијата“ денеска и утре, во официјална посета на Република Македонија, ќе престојува генералниот

Read more