IN MEMORIAM: Почина писателот Александар Поповски

Денес (28 декември 2023) почина писателот Александар Поповски — македонски поет, романописец и автор за деца. Александар Поповски е роден 1932 година во Ново

Read more

Од снимањето на „Балканот не е мртов“

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска вчера (28 мај 2011 година), ја посети екипата која од 24 мај во две хали на Скопскиот саем, кои

Read more

Канческа – Милевска во посета на локација на „Балканот не е мртов“

Mинистерот за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа – Милевска, на 28.5.2011 година (сабота) во 11 часот на Скопскиот саем (влез на 5 хала)

Read more