Спомен куќата на Тоше Проески низ слики

Во објектот се поставени над 350 автентични експонати, молитвеник, две восочни фигури како и реплики на неговото студио и собата во која творел, заедно со продавница со сувенири и предмети кои асоцираат на големиот Тоше. Надвор има и голем ѕид на кој фановите се потпишуваа и оставаа пораки.

Како што ви ветивме вчера, еве ги фотографиите од Крушево. За жал, фотографирањето во внатрешноста на објектот не беше дозволено, но ќе се обидеме да дојдеме и до фотографии кои ја прикажуваат и внатрешноста на објектот.

 

You May Also Like