Изложба на фотографии на Маја Аргакијева

Изложба на фотографката Маја Аргакијева ќе биде поставена во рамки на прославата на 77 години од формирањето на Филхармонија. Изложбата насловена „Портретна симфонија“ ќе

Read more

Фотографска изложба “Nos Creare” во Чифте амам

Фотографска изложба со наслов “Nos Creare” вечерва, 4 јули 2019 (четврток) во 20:00 часот, ќе се одржи во Националната галерија на Македонија – објект

Read more

„FRAUENKIRCHE – фото приказна“ на Александар Кондев во „Мала станица“

Во Националната галерија на Македонија (објект „Мала станица“), вечерва (21 мај, вторник) со почеток во 20 часот, ќе биде отворена изложбата на фотографии „FRAUENKIRCHE

Read more

Изложба на фотографии „Andalucia“ во МКЦ

Изложба на фотографии на Дејан Колевски и Кирил Пенушлиски во понеделник, 25 март, со почеток во 20 часот, Младинскиот културен центар – МКЦ. На

Read more

Џеј Ло ќе плати 150.000 долари за свои фотографии

Пејачката Џенифер Лопез доби тужба поради објавување фотографии на кои е сликана таа, но не се во нејзина сопственост, па најверојатно ќе мора да

Read more

Отворена изложбата „Наследството на Мајка Тереза“

Изложба на фотографии насловена „Наследството на Мајка Тереза“ е отворена во мултимедијалниот простор на Спомен куќата на Мајка Тереза, по повод чествувањето на 21

Read more

Изложба на фотографии од Сашо Ристевски на тема: БИТ ФЕСТ 2011

Изложбата ќе биде отворена денес (сабота, 27 август 2011 година), на денот на свеченото затворање на Битолското културно лето во 20:30 часот во Галерија

Read more

Спомен куќата на Тоше Проески низ слики

Во објектот се поставени над 350 автентични експонати, молитвеник, две восочни фигури како и реплики на неговото студио и собата во која творел, заедно

Read more

„Поинаков поглед“ во Мала станица

Ретроспективна изложба на фотографии од проектот „Поинаков поглед“, вчера вечер беше отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Овој проект бил реализиран во периодот 2007-2010

Read more

Изложба на фотографии во Куршумли Ан

Во Куршумли Ан денеска ќе се отвори изложбата на фотографии „Очи за среќа“ на уметникот Гоце Ефтимов. Ќе бидат претставени околу четириесет фотографии во

Read more