Репертоар на велешкиот театар 29 октомври до 5 ноември

Неделен репертоар на велешкиот театар “Јордан Хаџи Константинов – Џинот”… • Вторник, 30.10, “ЕЛЕШНИК” од Југослав Петровски, режија: Елеонора Теова, 20 часот • Четврток,

Read more

Сениште во Велес

Марија Сазданица откоа си вечерале со сина је Петрета, си легнале на чардаче да спијат. Петре беше заспал, а Марија уште не беше заспала.

Read more

Објектот на велешката библиотека ќе се пренамени во Младински мултимедијален центар

Зградата на локалната библиотека „Гоце Делчев“, општина Велес планира да ја пренамени во Младински мултимедијален креативен центар. Како што најави градоначалникот Аце Коцевски, оваа

Read more

Наградени на меѓународниот стрип конкурс „Велес 2018“

Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес ги објави имињата на победниците на меѓународниот стрип конкурс, кои ќе бидат врачени на 16-от по

Read more

Се одржа првата стрип колонија „ВЕЛЕС 2018“

Во организација на Стрип центарот на Македонија-Велес во средношколскиот дом „Лазар Лазаревски“ од 21-26 август се одржа првата стрип колонија во Велес, насловена „Велес

Read more

Отворена изложбата „Фемиграции“ во Велес

Во Велес отворена тематската изложба „Фемиграции“ – уметност за правата на бегалците. Изложбата е организирана според проект на УСАИД за заштита на правата на

Read more

Во Велес започна стрип колонијата „ВЕЛЕС 2018“

Во организација на Стрип центарот на Македонија-Велес во Велес започна првата стрип колонија во Македонија насловена „Велес 2018“, која ќе трае до сабота, а

Read more

Марија Џунова со свое арт видео во Велес

Ликовната уметница Марија Џунова од Велес ќе го претстави своето арт видео на видеобим на надворешен ѕид од театарот „Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ секој вторник од

Read more

Не денешен ден: Умре Панко Брашнаров

На денешен ден, 13 јули 1951 година, на Голи Оток, во таканаречената „болница на работилиштето – мермер“, умрел Панко Брашнаров, македонски национален деец. Тој

Read more

Промовирана книгата “Велес и велешко 1944 – 1991” на проф. Ачкоска

Во народната библиотека “Гоце Делчев” во Велес во петокот беше промовирана книгата “Велес и велешко 1944 – 1991” од професор д-р Виолета Ачкоска …

Read more