Суеверија запишани од Јордан Хаџи Константинов – Џинот

Суеверија запишани од страна на преродбеникот Јордан Хаџи Константинов – Џинот… Добродетељу сладкиј! Времето ми пројде, умо оште не ми дојде. Кукавицата ме проби,

Read more

Репертоар на велешкиот театар 29 октомври до 5 ноември

Неделен репертоар на велешкиот театар “Јордан Хаџи Константинов – Џинот”… • Вторник, 30.10, “ЕЛЕШНИК” од Југослав Петровски, режија: Елеонора Теова, 20 часот • Четврток,

Read more