Изложба на Трајче Чатмов во галерија Ел Греко

Изложба на академскиот сликар Трајче Чатмов во галеријата Ел Греко во центарот на Скопје, која ќе се отвори на 3 мај (вторник) 2022 година,

Read more

Изложба „Баханалии“ на Трајче Чатмов

Вечерва (среда, 24 април) ќе се отвори изложбата на Трајче Чатмов, насловена „Баханалии“ во галерискиот простор Концепт 37. „Вистината како апстрактен поим на индивидуалноста

Read more

Самостојна изложба на Трајче Чатмов во Велес

 Во ликовниот салон во Велес синоќа (петок, 14 декември) беше отворена изложбата „Брутална вистина или Баханалии“ трета по ред од академскиот ликовен уметник Трајче

Read more