МОБ во Велес и Битола со балетската претстава „Либертанго“

Македонската опера и балет на 12 февруари годинава, во 20 часот, ќе гостува во Народниот театар „Јордан Х.К- Џинот“ во Велес, а на 14

Read more

Балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола во МОБ

По премиерата во јуни, Македонската опера и балет вечерва (среда, 3 септември) со почеток од 20 часот, повторно за публиката ќе ја прикаже танго-балетската

Read more