Изложба “Natura in Vita/Vita in Natura” на Јана Луловска

На 22 септември (четврток), во Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица, со почеток во 20 часот, ќе биде отворена самостојната изложба на Јана Луловска,

Read more

Изложба „Сајберкултура“ по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, утре (вторник, 21 декември 2021) со почеток во 12:30 часот, ќе биде отворена изложбата „САЈБЕРКУЛТУРА“, по

Read more

Изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик во Мала станица

Националната галерија го најавува својот следен проект, изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик, која ќе се отвори на 22 јуни, во 20:00 часот, во мултимедијалниот центар

Read more

Изложба „Еха од иднината“ на Страхил Петровски во Мала станица

Изложба на авторот Страхил Петровски  насловена „Еха од иднината“, ќе се отвори на 24 октомври 2019 година (четврток), во просториите на мултимедијалниот центар Мала

Read more

Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло со проектот „Магла“ во Мала станица

Националната Галерија на Македонија ја организира изложбата со наслов “Магла“, која ќе се одржи на 13јуни во 20:00 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица.

Read more

Музичко-поетска вечер во Мала Станица

Вечер (сабота, 16 февруари) во 20:00 часот во просториите на национална галерија на Македонија „ Мала Станица”, а во организација на Културно-информативниот центар на

Read more

„Визуелни сегменти“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, утре вечер (четврток, 13 декември 2012 година), со почеток во 20:00 часот ќе се отвори изложба

Read more

Фотографии „Улични приказни“ на Сања Бутерин во Мала станица

Koлекцијата ќе биде прикажана и во Скопје, во Националната Галеријана Македонија  – објект Мала Станица, а отварањето на изложбата ќе биде вечерва (четврток, 05.07.2012

Read more

Ретроспективната изложба на Доне Милјановски во Мала станица

Утре вечер (вторник, 20 декември 2011 година), со почеток во 20:00 часот, во Националната галерија на Македонија (објект Мала станица), ќе биде отворена ретроспективната

Read more