Изложба „Жанр-сцени од колекцијата на Националната галерија“ во Мала станица

Од 7 септември 2022 година, изложбата „Жанр сцени од Колекцијата на Национална галерија“ ќе биде достапна за публиката  во објектот Мала станица. Изложба ќе

Read more

Видео прошетка низ изложбата „Соблечени: Женскиот акт како контекст“

Во период во кој изложбите се откажани, како и секоја форма на масовни посети во затворен простор, COOLTURA.mk ви овозможува да уживате во убавата

Read more

Изложба на дела од колекцијата на Националната галерија по повод Денот на жената

Националната галерија на Македонија, по повод меѓународниот Ден на жената, организираат изложба насловен „За неа“, која ќе се отвори на 7 март (четврток), со

Read more

„Дела од словенечки, хрватски, српски, црногорски и босанско – херцеговски автори“ од колекцијата на НГМ во Чифте амам

На 17 октомври 2018 година (среда), во објектот Чифте амам, во 19 часот ќе се отвори изложбата со наслов „Дела од словенечки, хрватски, српски,

Read more