Изложба (DE)FRAMED во Галерија 8

Факултетот за Арт и дизајн со задоволство ве поканува на групната изложба (DE) FRAMED 8.2, каде учествуваат студентите: Душица Симовска, Симона Илиева, Тина Виторовиќ,

Read more

Изложба на дела на Раде Росиќ во Галерија 8

Во организација на ДЛУМ, утре (среда,24 април 2013) со почеток во 21:00 часот во Галерија 8 – Безистен, во Старата скопска чаршија ќе се

Read more

Акварели од Трајче Јанчевски во Галерија 8

В среда (14 ноември, 2012) во 20:00 часот во Кафе Галерија 8 ќе биде отворена изложба на доајенот на македонското сликарство Трајче Јанчевски. Изложбата

Read more

„Меѓу стварноста и фантазијата“ на Јана Христовска во Галерија 8

Утре (петок, 6 јули) во 21:00 часот во Кафе Галерија 8 во Старата чаршија ќе биде промовирана збриката кратки раскази „Меѓу стварноста и фантазијата“

Read more

„ВРЕМЕ ЗА…“ на Филип Фидановски во Галерија 8

Друштвото на ликовни уметници на Македонија и Галерија 8 Ви ја претставуваат изложбата „ВРЕМЕ ЗА…“  на Филип Фидановски. Концептуалниот пристап  на авторот овој пат

Read more

Изложба на Гоце Илиевски во Галерија 8

Трета самостојна изложба на младиот уметник Гоце Илиевски, која ќе се одржи во ГАЛЕРИЈА 8 – Безистен, утре вечер, (петок 12 август 2011 година)

Read more

Цветанка Јованова со изложба во Галерија 8

Галерија 8 и ДЛУМ Ви најавуваат изложба на Цветанка Јованова. На изложбата ќе бидат претставени десетина дела од поновиот период на авторот. Отворањето на

Read more

Изложба на Касиопеја Наумовска во Галерија 8

Галерија 8 Ви претставува уште еден настан, изложба на Касиопеја Наумовска. Во петок (8 јуни 2011 година), со почеток од 21:00 часот, во Галерија

Read more