Канческа-Милевска оствари средба со генералниот директор на УНЕСКО Ирина Бокова

Министерот  за култура и претседател на Националната комисија на УНЕСКО, Елизабета Канческа-Милевска денеска (недела, 28 август 2011 година) во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид

Read more

Изложба на учениците од ДСУПУ „Лазар Личеноски“

Утревечер,  7 јуни 2011 година (вторник) во објектот Чифте амам, ао почеток во во 19:00 часот ќе се отвори завршната изложба на дела од

Read more

Од снимањето на „Балканот не е мртов“

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска вчера (28 мај 2011 година), ја посети екипата која од 24 мај во две хали на Скопскиот саем, кои

Read more

Гевгелија и официјално „Град на културата“ за 2011

Преку културната манифестација и оваа година продолжуваме со нашата определба да ја дисперзираме културата до сите делови од земјава

Read more

Мaкедонската култура ќе се претстави во Холандија

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска во вторник (8.2.2011 година)

Read more