Годишна програма за 2021 година во Националната галерија на Македонија

Националната галерија на Македонија и покрај сите предизвици со кои таа, исто како и цело општество се соочува, успева во континуитет да ги одржи

Read more

Life Action/Game Action 2 во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, вечерва (вторник, 25 декември), во 20:00 часот ќе се отвори изложбата Life Action/Game Action 2, кураторски

Read more

Ретроспективната изложба на Доне Милјановски во Мала станица

Утре вечер (вторник, 20 декември 2011 година), со почеток во 20:00 часот, во Националната галерија на Македонија (објект Мала станица), ќе биде отворена ретроспективната

Read more

Промоција на книгата „Скици за осврт во неколку концепти“ на Благојче Наумоски-Бане во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, утре (вторник,  28 јуни 2011 година), со почеток  во 20:00 часот, ќе биде промовирана ликовната книга

Read more

Изложба на учениците од ДСУПУ „Лазар Личеноски“

Утревечер,  7 јуни 2011 година (вторник) во објектот Чифте амам, ао почеток во во 19:00 часот ќе се отвори завршната изложба на дела од

Read more