Изложба на Решат Амети до Даут пашин амам – 30 Години уметност

Националната галерија на Македонија информира дека во објектот Даут пашин амам ќе биде поставена ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30

Read more

Решат Амети изложува во Софија

На 19 април 2011 година (вторник), во 18 часот,  во Арт галеријата при Националниот дворец на културата во Софија

Read more