Јубилејна 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник

Во тек е јубилејната 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник, која започна на 15 август 2019 година, а која ќе трае до 22 август. На

Read more

На денешен ден: Почина Нове Франговски

На денешен ден пред две години почина Нове Франговски (02.08.1939, Галичник – 25.03.2017, Скопје), еден од најекспонираните претставници на средната генерација ликовни уметници во

Read more