„Колонизација/Деколонизација на природата“ тема на Ликовната колонија Галичник 2023

„Колонизација/Деколонизација на природата“ e тема на Ликовната колонија Галичник 2023, која ќе се одржи во Галичник, во периодот 12-20.8.2023 година. Имплементацијата на предностите на

Read more

Јубилејна 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник

Во тек е јубилејната 30-та интернационална Ликовна колонија Галичник, која започна на 15 август 2019 година, а која ќе трае до 22 август. На

Read more

Отворена изложбата „Ѓуриште 2018“ во Крива Паланка

Во галерискиот простор на Центар за култура – Крива Паланка, се отвори изложбата „Ѓуриште 2018“, ликовна колонија од 27 дела. Изложбата се поставува првпат

Read more

Заврши 16-тата по ред ликовна колонија „Карпино“

Заврши 16-тата Меѓународната ликовна колонија „Карпино“ на која учествуваа 14 уметници од Германија, Украина, Србија, Бугарија, БиХ и од Македонија, кои твореа една недела

Read more

Седум дена Битола ќе ужива во ликовна уметност

Триесеттата меѓународната детска ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр“ ќе биде oтворена на 23 мај, а публиката ќе може да види 1.237 творби, на ова

Read more