Ретроспектива на Кинотеката на Македонија за 2020: Годината што сепак не ја изедоа скакулците

Навраќање и своевиден рекапитулар на се она што Кинотеката на Македонија го сработи во 2020 година… „Нема да биде ништо ново ако на почетокот

Read more

Македонска вечер на филмската ретроспектива за 100 години од крајот на Првата светска војна

На ретроспективата „Времињата се менуваат 1918 – Падот на Австро-Унгарската империја“ организирана од Австрискиот филмски архив по повод одбележувањето на крајот на Првата светска војна

Read more

Ретроспектива на македонски филмови во загрепското кино „Тушканац“

Ретроспектива на македонски филмови, со наслов „Панорама: Од ризницата на македонскиот филм“, од денес (4 октомври), па се до 9 октомври ќе се прикажува

Read more