Јубилејна изложба на Миле Корубин во Чифте амам

Омаж посветен на Миле Корубин во рамките на програмата за одбележување на јубилејот – 75 години постоење на Националната галерија на Македонија. На 28

Read more

Јубилејна изложба во чест на Ангел Петров

Во Велес оваа година се одбележува 90 години од раѓањето на академскиот сликар Ангел Петров од Велес и три години од неговата смрт. На

Read more

Ретроспективна изложба на Тања Балаќ во Чифте амам

Ретроспективна изложба на слики, објекти, инсталации, видео арт и експериментални филмови на македонската уметница Тања Балаќ по повод 30 години творештво ќе биде отворена

Read more

Видео прошетка низ изложбата „Соблечени: Женскиот акт како контекст“

Во период во кој изложбите се откажани, како и секоја форма на масовни посети во затворен простор, COOLTURA.mk ви овозможува да уживате во убавата

Read more