Изложба „Фрагментирани реалности“ на Страхил Петровски

Изложбата “ФРАГМЕНТИРАНИ РЕАЛНОСТИ / FRAGMENTED REALITIES“ на уметникот Страхил Петровски ќе се одржи во КИЦ (Културно-информативен центар) во Салон Империјал 1 и 2 на

Read more

Страхил Петровски со „Синергија во времето“ во Спомен-костурницата во Велес

„Синергија во времето“ е насловот на изложбата од Страхил Петровски која во среда (28 септември), со почеток во 19 часот ќе биде отворена во

Read more

Уметникот Страхил Петровски со изложба во Њујорк

Македонскиот уметник Страхил Петровски на 5 јануари 2020 година, гостува во Gallery MC во Њујорк, САД, каде што ќе се претстави со својот мултидисциплинарен

Read more

Изложба „Еха од иднината“ на Страхил Петровски во Мала станица

Изложба на авторот Страхил Петровски  насловена „Еха од иднината“, ќе се отвори на 24 октомври 2019 година (четврток), во просториите на мултимедијалниот центар Мала

Read more

Изложба на слики и инсталации на Страхил Петровски во Белград

Самостојна изложба на слики и инсталации на Страхил Петровски  насловена „SCHISM /society,culture, history, identity, sequence, masks/“  во Галерија 73, во Белград, во вторник на

Read more

Страхил Петровски со „Урбани еха“ во Париз

Уметникот Страхил Петровски во македонската амбасада во Париз, следниот месец (25 октомври) ќе го презентира мултидисциплинарниот проект „Урбани еха“. Со преку педесеттината црно бели

Read more