IN MEMORIAM: Почина Ѓоко Николовски

Почина Ѓоко Николовски – виолинист и концерт мајстор во Македонската опера и балет (1927-2019). Денес (1 март 2019) почина Ѓоко Николовски – виолинист и

Read more

Дуо Скупи со мал концерт во Штип

Во среда (7-ми Ноември), во Општински Мултимедијален Центар „Киро Глигоров“ во Штип во 19:00 часот, ќе настапат ДУО СКУПИ (кое го сочинуваат: Јета Старова

Read more

Mузичка вечер со Рубенс Турку и Милана Чернјавска на „Охридско лето“

Осумнаесеттиот ден на годинешното „Охридско лето“ на програмата со концерт на германското дуо Рубенс Турку на виолина и пијанистката Милана Чернјавска во „Света Софија“

Read more

Концерт на гитара и виолина во Битола

Денеска (петок, 8 август) во 20:30 часот во домот на АРМ во Битола ќе се одржи концерт на Лука Тошев-гитара и Димитар Михајловски-виолина, во

Read more

Концерт на Љубиша Кировски на виолина и виола

Вечер (петок, 21 декември, 2012) во 20:00 часот во Салата на Музејот на Македонската борба за државност и самостојност, концерт ќе одржи Љубиша Кировски

Read more

Промоција на нов албум на гудачкиот квартет „Еквилибриум”

Гудачкиот квартет „Еквилибриум“ во среда (25 мај 2011 година) ќе го промовира своето најново ексклузивно ЦД. Промоцијата ќе се одржи во 20:00 часот во

Read more