Зимска школа „Библиоарт“ во библиотеката во Штип

Во Националната установа универзитетска библиотека (НУУБ) „Гоце Делчев“ во Штип од денес (понеделник, 14 јануари) започнува зимската школа „Библиоарт“, што на учениците од основните

Read more

Дуо Скупи со мал концерт во Штип

Во среда (7-ми Ноември), во Општински Мултимедијален Центар „Киро Глигоров“ во Штип во 19:00 часот, ќе настапат ДУО СКУПИ (кое го сочинуваат: Јета Старова

Read more

Штипските археолози започнаа истражување на црквата Свети Илија

Археолозите од Заводот за заштита на споменици (ЗЗС) и Музеј на град Штип од денеска почнаа со конзерваторски истражувања на објектот кој за штипјани

Read more

Познати изведувачите и песните зa „Макфест 2018“

Покрај подготовките за штипската „Пастрмалијада 2018“, во тек се и финалните подготовки за 33-тото издание на фестивалот на музика „Макфест 2018“. Штип е подготвен

Read more

Потребни се средства за реконструкција на штипската Саат кула

Со помош на волонтери повторно е ставена во функција штипската Саат кула. Директорот на Заводот за заштита на споменици (ЗЗС) и Музеј на град

Read more

Трибина за синдикатите во Штип

Центарот за правно-политички истражувања на Правниот факултет при УГД организира трибина на тема „Синдикатите и нивната улога како заштитник на работничките права“.Трибината ќе се

Read more