Концерт на гитара и виолина во Битола

Денеска (петок, 8 август) во 20:30 часот во домот на АРМ во Битола ќе се одржи концерт на Лука Тошев-гитара и Димитар Михајловски-виолина, во

Read more

Италијанскиот виртуоз на гитара Едоардо Катемарио во Света Софија

Концерт на познатиот италијански виртуоз на гитара, Едоардо Катемарио, кој ќе настапи на фестивалот Охридско лето на 27 јули (среда). Концертот ќе се одржи

Read more

Севернокорејски талентирани млади гитаристи

Сите слушаме што се’ се зборува за Северна Кореја, дека е тоа земја во која постои изолација и ништо прогресивно не се случува. Кој

Read more