Концерт на класична музика „Мост со многу сводови“

Вечерва (сабота, 27 октомври) во Даут пашиниот амам, со почеток во 19:30 минути, ќе се одржи концерт на класична музика „Мост со многу сводови“.

Read more

Жана Марчинска на виолончело и Гана Гусиева на пијано на „Охридско лето“

Фестивалот „Охридско лето“ своето 58-мо издание го продолжува со музичкиот дел, во чии рамки за денеска е предвиден концертот на украинското дуо Жана Марчинска

Read more

Вечер со рускиот виолончелист Александар Књазев на „Охридско лето“

Првиот фестивалски ден од втората половина на „Охридско лето“ на програмата е концерт на рускиот виолончелист Александар Књазев, на сцената во катедралната црква „Света

Read more

Промоција на нов албум на гудачкиот квартет „Еквилибриум”

Гудачкиот квартет „Еквилибриум“ во среда (25 мај 2011 година) ќе го промовира своето најново ексклузивно ЦД. Промоцијата ќе се одржи во 20:00 часот во

Read more